Timmeri

« Takaisin

4.4.2011 - Vanhemmuuden vala

Tulosta itsellesi vanhemmuuden vala

- vahvista välittämisen kasvukulttuuria

Suomen Naisyhdistys ry on lanseerannut vapaaehtoisen valan, Vanhemmuuden valan. Sen tarkoituksena on ”vahvistaa välittämisen kasvukulttuuria”.

”Vanhemmuuden vala sitouttaa vanhemmat yhdessä huolehtimaan lapsesta, vaikka ulkoiset olosuhteet vanhempien elämässä muuttuisivatkin tai olisivat jo alussa erilaiset”, kerrotaan järjestön tiedotteessa.

”Vala rohkaisee vanhempia kunnioittamaan toinen toisiaan ja antamaan toisilleen myös ymmärrystä elämän haasteiden kohdatessa. Parhaimmillaan vala laajentaa miehen ja naisen tietoisuutta vanhemmuudestaan ja antaa liikkumatilaa lapsen parhaaksi. Sen myötä tuetaan vanhempia pitämään lapsi terveellä tavalla elämän keskiössä”, järjestössä perustellaan valaa

­– Lääkärin, tuomarin ja sotilaan vala nojautuvat niiden taustalla oleviin eettisiin - joko kirjoitettuihin tai kirjoittamattomiin - ohjeisiin. Vanhemmuudessa ei virallisia eettisiä ohjeita ole, mutta arvoladattuja hyvän vanhemmuuden kannanottoja kylläkin. Naisyhdistyksen luomassa valassa tiivistetään vanhemmuuden eettisiä periaatteita. Vala on ennaltaehkäisevää lastensuojelua, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja  Seija Sihvola.

Valan voi tulostaa suomen- ja ruotsinkielisenä.

Valan ulkoasu on Timmerin Merina Honkasalon käsialaa ja kuvitus on Anne Karlssonin.

 

Staart Oy